Happy Dogs » » »
Bedlington Terrier

Bedlington Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Rothbury Terrier; Rodbery Terrier
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: 8-10 Kg
Inaltime: Mascul 42; Femela: 39 cm
Culoare: albastru deschis (mai des intalnita), albastru cu maro, maro-galbui sau de culoarea nisipului

(2 / 2 voturi)

Descriere

Are o infatisare mai deosebita, semanand foarte bine cu un miel. Este un caine de talie medie, cu un corp musculos, elastic, cu spatele usor curbat (spate de crap). Capul este ingust, rotunjit in forma de para, fara stop, deschisa si ascutita spre bot. Ochii sunt mici, triunghiulari si de culoare inchisa. Urechile sunt de marime mijlocie, atarnande si cu par mai bogat la capete ca niste ciucuri. Coada este lunga, conica si lasata, usor curbata. Blana este caracteristica acestei rase, un amestec de puf moale, lanos si par des, mai tare, ondulat sub forma de bucle care nu stau lipite de corp. Poate fi : albastru deschis (mai des intalnita), albastru cu maro, maro-galbui sau de culoarea nisipului. Puii se nasc negri sau maronii.

Temperament

Bedlington Terrier este un caine inteligent, puternic, sprinten, foarte rezistent, vesel ,echilibrat. Este linist in casa si latra putin. Devotat stapanului, se ataseaza mai mult de o persoana din familie, este afectuos si jucaus cu copiii. Este independent si ii place sa se distreze singur. Socializat de mic cu alte animale si alti caini invata sa ii accepte. Exceptie fac cainii care sunt dominanti si cu care se va lupta cu inversunare.

Ingrijire

Blana acestui caine nu naparleste dar trebuie pieptanata si periata frecvent. Spalatul des face ca onduleurile sa dispara.

Dresaj

Acest caine se dreseaza destul de usor pentru ca este inteligent si invata cu usurinta, sunt sensibili la tonul vocii. Dresajul trebuie sa fie consecvent si ferm. Desi au un nivel de activitate moderat, ii place sa faca miscare zilnic, sa alerge, sa sara.

Activitate

Acest caine se poate adapta atat la viata in aer liber cat si la viata intr-un apartament, daca face zilnic suficienta miscare (plimbat, alergat pe langa o bicicleta).

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu