Happy Dogs » » »
Ciobanesc Belgian Malinois

Ciobanesc Belgian Malinois

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Belgian Malinois
Grupa: De turma
Talie: mare
Greutate: 27-29 Kg
Inaltime: Mascul: 61-66; Femela 56-61 cm
Culoare: :cafeniu- roşcat/mahon, unele nuanţe mai deschise mergând spre auriu bogat

(3 / 2 voturi)

Descriere

Belgian Malinois este una din cele patru rase canine dezvoltate în Belgia şi cunoscute sub numele generic de Malinois. Celelalte rase (considerate de unele asociaţii chinologice doar varietăţi ale aceleiaşi rase) sunt: Tervueren, Groenendael şi Laekenois. Între rasele Malinois şi Tervueren există multe similarităţi, Tervueren având o blană mai voluminoasă, cu firul lung. American Kennel Club nu a recunoscut până în prezent rasa Laekenois. Sunt câini de lucru, folosiţi intens în trecut la paza, supravegherea şi conducerea turmelor de animale domestice în Ţările de Jos (Belgia, Olanda, Luxemburg).
Un câine cu talie medie spre mare, etalând un corp suplu, bine îmbrăcat în musculatură, bine proporţionat. Capul este plat, fiind paralel cu planul botului. Ochii sunt migdalaţi, în diferite nuanţe de căprui, cu privirea concentrată. Urechile sunt mari, erecte, de formă triunghiulară. Nasul, buzele şi urechile sunt de culoare neagră. Se admite şi masca de aceeaşi culoare. Coada este lungă şi stufoasă, purtată de obicei răsucită. Blana are firul scurt, este deasă şi cu un strat inferior dens, bun izolator. Părul din jurul gâtului este ceva mai lung, formând un guler. Colorit specific: cafeniu- roşcat/mahon, unele nuanţe mai deschise mergând spre auriu bogat sunt admise, ca şi pete mici de culoare albă pe piept şi picioare. Botul, urechile sunt de culoare neagră.

Temperament

Malinois dă dovadă de inteligenţă şi agerime în tot ceea ce face şi demonstrează un caracter protector instinctiv. Un paznic foarte eficient şi atent, acest cîine poate etala uneori atitudini agresive, mai ales dacă îi este ignorată prezenţa sau este provocat. Anticipează foarte bine situaţiile de risc şi sunt protectori înnăscuţi. Nu sunt prea toleranţi cu alte animale de casă, au nevoie de socializare precoce.

Ingrijire

Aceşti câini trebuie periaţi destul de des, de 2-3 ori pe săptămână, pentru că năpârlesc consistent pe toată durata anului şi au o blană densă, cu un strat inferior foarte consistent. Cele mai întâlnite afecţiuni sunt alergiile şi infecţiile cutanate, cataracta, epilepsia canină, atrofia retiniană progresivă, displazia de şold şi panus-ul.

Dresaj

Malinois se numără printre cele mai apreciate rase de câini de pază şi protecţie. Sunt apţi pentru dresajul de înaltă performanţă, fiind intuitivi, disciplinaţi, implicaţi şi dedicaţi. Tendinţele agresive trebuie ţinute strict sub control, de aceea se recomandă ca dresajul să fie efectuat de profesionişti sau persoane cu experienţă. Malinois esteo rasă folosită de serviciile speciale de detectare a narcoticelor, armamentului şi materialelor explozive în multe state ale lumii. Sunt preferaţi de Divizia K-9 din cadrul Serviciului Secret al Statelor Unite ale Americii şi de experţii din Unitatea Specială "Oketz" din cadrul Forţelor Israeliene de Apărare, înlocuind în acest serviciu, începând cu anii '90, câinii din rasa Ciobănesc German.
Dacă beneficiază de un dresaj elaborat şi o educaţie strictă pot fi excelenţi câini de companie. Protectivi cu copiii, ei anticipează prompt situaţiile dificile şi pot lua decizii independent. Sunt câini de încredere, cu un potenţial considerabil ce se cere inteligent utilizat.

Activitate

Sunt animale cu o pregnantă nevoie de mişcare şi exerciţiu fizic. Structural sunt câini de exterior, foarte bine adaptaţi pentru a suporta schimbările climatice. Se simt cel mai bine într-o curte largă, unde să poată patrula, dar este nevoie de o împrejmuire solidă şi înaltă pentru că sunt deosebit de agili şi pot executa salturi foarte înalte, acrobatice.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu