Bloodhound

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Chien de Saint-Hubert; St. Hubert Hound
Grupa: Vanatoare
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 41-50; Femela: 36-45 Kg
Inaltime: Mascul: 64-69; Femela: 58-64 cm
Culoare: : negrul si cafeniu, cafeniu si rosu, rosu complet

(3 / 2 voturi)

Descriere

Este o rasa foarte veche provenind din Mollosul de Tibet adus in Galia si Anglia de catre legiunile romane. Mai tarziu s-a dezvoltat intr-o manastire din Ardeni datorita misionarului Sain Hubert, de la care a primit si numele, si unde a fost mentinuta ca rasa pura timp de cateva secole. A fost foarte apreciat la curtile regale si la vanatoarea in haite.
Sunt câini atât de buni în detectarea urmelor, încât sunt utilizaţi în întreaga lume pentru găsirea criminalilor sau pentru operaţiuni de salvare . Detectările după urmă ale Chien de Saint Hubert sunt recunoscute chiar şi în tribunale, ca probe în procese. Astfel, un Chien de Saint Hubert a decelat vinovăţia şi a determinat condamnarea a peste 600 de criminali arestaţi, care au fost şi condamnaţi.

Aceşti câini nu pot fi ţinuti niciodată într-o curte neîmprejmuită, deoarece în momentul în care detectează o urmă, o vor urmări negreşit. De asemenea, 90% dintre ei nu pot fi scoşi la plimbare fără lesă. Ei vor fugi şi vor urmări orice urmă ce la va trezi instinctele de vânători. Un aspect interesant legat de această rasă este acela că, faldurile bogate ale pielii captează şi păstrează vreme îndelungată mirosul pe care animalul trebuie să îl urmărească, aceste falduri ajutând copoiul să reţină şi să găsească urma uşor.
Este un caine de talie mare, puternic, masiv, cu pielea subtire, libera care atarna in cute pe frunte, obraji, gat. Capul este lunguiet, craniul inalt si ascutit, botul lung, nas mare si buze mari. Ochii sunt adancitit in orbite, de culoare inchisa. Urechile sunt atasate jos, foarte lungi, atarna in pliuri lungi de-a lungul maxilarelor. Coada este lunga, format conic, purtata in sus, usor curbata, dar nu pe spate. Blana are un par scurt, des, destul de aspru pe intregul corp, dar este moale si matasos pe cap si urechi. Cele mai des intalnite culori sunt negrul si cafeniu, cafeniu si rosu, rosu complet. Poate avea sau nu pete albe pe piept, labe sau coada.

Temperament

Chien de Saint Hubert este un câine inteligent, prietenos, serios şi activ. Are simţ olfactiv deosebit, fapt care îl ajută să se ţină după urmele de sânge ale vânatului rănit, de unde şi a doua lui denumire - de "Bloodhound" (blood = sânge). Deşi are un temperament afabil, nu este foarte uşor să îl faci să se supună, fiind încăpăţânat din fire. Chien de Saint Hubert este foarte energic în afara casei, vijelios când este tânăr, încăpăţânat şi independent. Au nevoie de o educaţie fermă, dar blândă.

Un proprietar neiniţiat, va trebui să aibă multă răbdare şi mult tact pentru a avea succes în educarea unui câine Chien de Saint Hubert. Unele exemplare pot fi timide sau agresive. Sensibil, gentil şi ruşinos, un Bloodhound devine devotat stăpânului şi se înţelege foarte bine cu toată lumea. Foarte rar au vicii comportamentale. Masculii pot fi uneori agresivi cu câinii de acelaşi sex.

Sunt protectori cu domeniul lor, deşi pot fi educaţi să fie prietenoşi chiar şi cu străinii. Latră pentru a avertiza când se apropie cineva străin. Se spune că aceşti câini sunt capabili să urmărească un miros vechi de peste 100 ore. Sunt atât de încăpăţânaţi încât urmăresc urma pe distanţe de peste 100 kilometri.

Chien de Saint Hubert este foarte blând, afectuos şi are un comportament excelent cu copiii, suportandu-le orice capricii. Sunt într-adevar nişte companioni foarte buni, cu un caracter foarte bun. Sunt atât de blajini, încât se vor întinde pe jos şi vor lăsa copiii să se caţere efectiv peste ei. Chien de Saint Hubert iubeşte toată atenţia pe care o primeşte din partea copiilor.

Asiguraţi-vă că acei copii lăsaţi în compania lui nu îl vor chinui prea tare, pentru că el nu va riposta nicicum, ci va accepta toate răutăţile copiilor. Se înţeleg bine cu alte animale de casă sau cu alţi câini . Uneori au tendinţa de a urla foarte sonor. De asemenea, salivează foarte mult.

De obicei, atunci când detectează o urmă interesantă, nu mai ascultă de nimic şi o urmăresc până în pânzele albe, fiind nişte câini foarte tenaci, în stare să urmărească un miros pe o distanţă impresionantă.

Ingrijire

Blana trebuie periata ocazional pentru a indeparta firele de par moarte. Urechile trebuiesc ingrijite permanent pentru a nu se infecta de la mizeria sau praful adunat. La fel trebuiesc ingrijite cutele de pe fata.

Dresaj

Cel mai important aspect al dresajului unui câine Chien de Saint Hubert este insistenţa şi perseverenţa, dar şi fermitatea. Chiens de Saint Hubert sunt conştienţi de ceea ce pot obţine cu aspectul şi expresia lor de patetism, şi vor profita la maxim de acest lucru, pentru a obţine ceea ce vor. Nu vă aşteptaţi prea mult la supunere din partea Chien de Saint Hubert. Ei sunt câini de regulă foarte blânzi, dar sunt şi încăpăţânaţi, au propriile lor idei şi de cele mai multe ori vor acţiona conform propriilor decizii şi nu conform ordinelor stăpânului. Masculii trec prin perioada pubertăţii între 1 şi 2 ani, fiind destul de neplăcuţi ca fire în acest timp, dar apoi, cu un dresaj corespunzător, stimulativ şi perseverent ei devin nişte câini excelenţi.

Activitate

Chien de Saint Hubert se adaptează bine vieţii de apartament, fiind destul de leneşi în interior, dar au nevoie de mult exerciţiu fizic. Trebuie să fie scoşi la plimbare sau lăsaţi liberi într-o curte interioară, pentru asigurarea necesarului de exerciţiu fizic zilnic.

Au o vigoare şi o putere incredibilă, fiind capabili să mărşăluiască ore întregi. Chien de Saint Hubert nu trebuie însă obosiţi cu plimbări lungi şi extenuante cât sunt pui

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu