Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Akita Inu; Japanese Akita; Shishi Inu
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul: 39-59; Femela: 29-50 Kg
Inaltime: Mascul: 64-71; Femela: 58-66 cm
Culoare: : any color, including white, pinto, or brindle

(2 / 2 voturi)

Descriere

Foarte apreciata in tara lor natala, rasa Akita Inu este cea mai mare dintre cele trei rase japoneze apartinand familiei canine Spitz. Akita, pronuntata a-KEE-ta, este un caine puternic, solid, bine proportionat si distinctiv.In japoneza, "Inu" inseamna "caine" iar in practica el se mai numeste si Akita Ken La un moment dat, doar nobilimea putea creste astfel de patrupezi, folositi la vanatoare de mistreti si de caprioare.

Temperament

In general sunt niste caini foarte tacuti, pot eventual sa urle, daca ei considera ca e ceva care merita acest fapt. Cele 2 caracteristice ale Akita, ca si caine de companie, este un caine foarte curat si foarte usor de intretinut. Akita au fost descrisi ca fiind foarte asemanatori pisicilor, datorita curateniei lor si a lipsei de miros. Akita este un caine imperturbabil, ascultator, cuminte, dar incapatanat si dominant, cand vine vorba de alti caini. El are pretentia ca alti caini sa i se supuna, iar daca acest lucru nu se intampla, atunci pot apare conflicte. Caracterul sau este simplu, rabdator si demn.
Cainele Akita este docil, dar uneori foarte spontan. Acesti caini sunt foarte atenti si foarte afectivi cu familia lor. Sunt caini inteligenti, curajosi si neinfricati.

Ingrijire

Parul cainelui Akita are spicul rezistent, este neted si des. Culoarea robei poate fi galben-susan, galben-roscat, negru-galbui, negru intens, rosu, vargat, alb curat sau patat.
Trebuie periat zilnic cu o perie speciala. Spalatul trebuie efectuat doar cand este absolut necesar cu un sampon usor pentru a nu inlatura uleiurile naturale de pe blana. Este important sa se inlature parul dintre pernute. Sunt dispusi la displazie de sold, boala von Willebrand, glaucom. Poate apare frecvent entropionul, datorita conformatiei specifice a pleoapelor. Frecvent apar herpesviroza canina, dilatatia gastrica, cu sau fara torsiune sau volvulus.

Dresaj

Este un caine foarte indaratnic si are nevoie de dresaj ferm atunci cand este catelus. Cainii Akita sunt caini de paza de prim rang. Mamele japoneze lasau adesea copiii lor in grija cainilor Akita ai familiei. Sunt caini extrem de credinciosi si chiar foarte sociabili. Cainii Akita pot fi foarte agresivi cu alti caini si animale, de aceea nu trebui niciodata lasat fara lesa in preajma altor animale. In mod cert trebuie supravegheat atunci cand este lasat impreuna cu alte animale de companie ale casei sau cu copiii. Desi rasa acestor caini poate tolera foarte bine si poate fi foarte buna cu copiii propriei familii, exista posibilitatea sa nu accepte usor alti copii. Daca este necajit, cainele poate chiar musca. Copiii trebuie invatati sa trateze acesti caini cu bunavointa. Este o rasa care poate fi indaratnica sau posesiva uneori. De asemenea, sunt capabili de ferocitate, dar cu un dresaj canin corect pot fi transformati in niste caini cuminti.
Akita tind sa fie foarte incapatanati, de aceea, dresajul trebuie sa fie ferm, sa insemne si sa nu fie lasati sa faca ce vor, atunci cand li s-a dat o comanda.

Activitate

Akita este un caine de talie mare, dar nu o rasa gigant, de aceea, sunt excelenti caini de apartament, avand nevoie de un nivel moderat de exercitiu fizic.Totusi, cel mai bine este sa fie tinuti intr-o curte cat de cat larga.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu