Happy Dogs » » »
Bouvier Des Flandres

Bouvier Des Flandres

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Flanders Cattle Dog; Vlaamse Koehond
Grupa: De turma
Talie: mare
Greutate: 31-41 Kg
Inaltime: Mascul: 61-71; Femela: 61-69 cm
Culoare: cafenie, gri-fer, sare si piper sau negru

(1 / 1 voturi)

Descriere

Rasa Bouvier Des Flandres a crescut si s-a dezvoltat in regiunea Flandra din Belgia. Este un urma al Dog-ului de Brabant care a fost incrucisat mai tarziu cu ciobanescul de Picardia. Chiar daca este vechi de cateva sute de ani, a fost recunoscut numai in 1910. De imbunatatirea rasei s-a ocupat capitanul Darby din armata belgiana. Este raspandit si in alte state din Europa ( Franta, Italia, Olanda, Germania) iar din 1930 si in SUA.
Este un caine de talie mare, puternic, cu corpul patra, indesat, sustinut de picioare viguroase si musculoase. Capul este mare, cu botul usor conic si mai scurt decat craniul. Ochii sunt ovali, caprui inchis. Urechile sunt triunghiulara, natural lasate si taiate pentru a sta ridicate si foarte mobile. Capul are un aspect de masivitate care este dat de mustatile, barba si sprancenile stufoase. Coada este de aproximativ 10 cm, tinuta in sus sau se poate naste fara coada.Blana este dublu stratificata cu un strat inferior fin si des si un strat exterior aspru, zburlit, usor ondulat fara a fi cret, de culoare mata, fara luciu. Poate avea culoarea cafenie, gri-fer, sare si piper sau negru. Unele exemplare au o pata mica alba pe piept.

Temperament

Bouvier-ul Des Flandres este un caine sensibil si inteligent, echilibrat si curajos, alert, muncitor, protector si devotat atat stapanului cat si familiei acestuia, este suspicios cu strainii. Socializat de mic cu alte animale din casa si cu alti caini devine in general sociabil. Se intelege bine cu copiii.

Ingrijire

Periajul se face ocazional, mai des in perioada de naparlire. Trebuie inlaturat parul in exces dintre pernutele de la picioare si dintre urechi. Tinut in apartament poate fi tuns in perioada calda.

Dresaj

Are nevoie de un dresaj echilibrat si consecvent, fara a fi prea dur. Comenzile odata invatate nu vor fi uitate niciodata.
In trecut a fost un excelent paznic si conducator al turmelor, treptat prin disparitia acestora,a devenit un bun caine de paza a locuintelor. Poate fi folosit de armata si politie, pentru actiuni de salvamont, urmarire si cautare de persoane sau insotitor pentru persoane nevazatoare.
A fost folosit in primul razboi mondial ca mesager sau transportator de medicamente.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii , ii place viata in aer liber dar se acomodeaza si in apartament.Se simte bine langa un stapan activ, iubeste miscarea .Are nevoie de socializare, dresaj si exercitii.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu