Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Utilitari
Talie: mare
Greutate: Mascul: 29-36; Femela: 23-29 Kg
Inaltime: Mascul: 57-64; Femela: 53-60 cm
Culoare: : fawn and brindle, both with or without white flashing and black mask

(2 / 4 voturi)

Descriere

Boxerul are originea in Germania secolului al 19-lea, numele aceastei rasa se presupune ca deriva din miscare de "box" pe care o fac cu labele din fata. Boxerii sunt indesati şi mijlocii în mărime cu maxilare puternice si o muscatura puternica. Ei sunt utilizati pe scară largă în căutare şi salvare, munca de poliţie.

Temperament

Boxerii sunt plini de viaţă, puternici si extrem de loiali. Ei au un nivel exagerat de mare de energie.
Boxerul este un caine precaut si atent cu strainii, dar curios si isi va etala curajul neinfricat daca se simte amenintat. Boxerii se pot adapta aproape oricarui mediu de viata, atata timp cat sunt in compania oamenilor.Ei au o nevoie exagerată de compania omului si nu le place sa fie singuri pentru perioade lungi de timp.
Boxer-ul este un caine prietenoas, devotat familiei sale. Caracterul sau este in primul rand jucausi, si mai apoi rabdator cu copiii. Este tolerant vis-a-vis de poznele acestora si adora sa se joace. Boxer-ul este un protector nativ si, daca este dresat, poate fi un bun caine de paza si protectie. Fara o educatie adecvata, unii Boxer-i au tendinta de a fi prea prietenosi, preferand mai degraba sa linga sau sa se joace cu intrusul decat sa fie prudent si rezervat cu acesta.

Ingrijire

Necesita ingrijire minima, periaj ocazional, spalatul trebuie efectuat numai când este absolut necesar pentru a ne asigura ca uleiurile esentiale nu sunt eliminate din pielea lor.
Aceasta rasa are unele probleme majore de sanatate, cum ar fi cardiomiopatia, sub-stenoză aortică, si displazie de sold. Ei pot fi, de asemenea, predispusi la tumori, epilepsie, alergii şi probleme de piele. O dieta corespunzatoare este absolut esenţiala. Boxerul este o companie de interior deoarece stratul lor subtire de blana nu-i protejeaza de frig.

Boxer are o blana cu parul scurt lucios si neted. Blana este disponibila în culori, cum ar fi cafeniu, roşu şi tigrat, cu pete albe pe burta, piept, şi pe toate cele patru picioare. Boxerul naparleste tot timpul anului.

Dresaj

Dresajul de supunere este obligatoriu. Boxer-ului ii place antrenamentul si va invata rapid. Unele exemplare, bine educate si dresate, au fost utilizate pentru insotirea persoanelor cu diferite handicapuri, la fel de bine ca si pentru paza.
Ei au nevoie de un proprietar dominantă capabil să-i controleze. Ei nu răspund bine la tratament aspru. Pentru dresaj este nevoie de corectitudine, fermitate şi consecvenţă.

Activitate

Boxerii se bucură la jocuri şi la exerciţiile în aer liber. Este important sa-i tii ocupati pentru a preveni distrugerea cauzată de plictiseală. Boxer va trai bine intr-un apartament daca face exercitii in mod regulat.

Durata medie de viata a Boxer-ului este de 9-10 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu