Bull Terrier

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mare
Greutate: Mascul: 25-29; Femela: 20-25 Kg
Inaltime: 53-56 cm
Culoare: : white variety: white, with markings on head permissible; colored variety: any color other than white, or any color with white markings; brindle prefer

(1 / 1 voturi)

Descriere

Un animal musculos si indesat, bine proportionat, cainele Bull Terrier are o blana scurta, densa, care poate fi de culoare pura alba, neagra, rosie, cafenie sau chiar tricolora. Cea mai distinctiva caracteristica a acestor caini este capul, care e aproape plat la partea superioara. Ochii acestor caini sunt mici, negri, in forma de migdale. Corpul este rotund si compact, in timp ce umerii sunt robusti si musculosi, iar coada este purtata orizontal.

Temperament

Cainii Bull Terrier au o personalitate unica, remarcabila. Sunt caini prietenosi si care stiu sa se faca placuti, cu un simt al umorului fantastic. Este o rasa extrovertita, dar poate fi dominatoare. Fiind un caine puternic si uneori independent, Bull terrier-ul nu este cea mai buna alegere pentru persoanele care detin pentru prima data un caine.
Desi aceasta rasa a fost candva un gladiator fioros, in prezent este un caine mai bland. Un caine Bull Terrier poate avea un efect descurajator si poate apara stapanul intr-o situatie critica reala, dar nu poate fi un caine de paza in adevaratul sens al cuvantului. Curajos, distractiv, activ, si neinfricat, cainele Bull Terrier este un caine loial, politicos si ascultator. El devine foarte atasat de stapanul sau si are nevoie de afectiunea acestuia. Cainii Bull Terriers doresc mereu sa se afle in treaba si sunt potriviti familiilor active, acolo unde pot primi multa atentie si supervizare. Nu se comporta bine in situatia in care sunt lasati singuri pentru 8 ore pe zi. Este o rasa de caini care poate fi usor socializata si dresata de la varste fragede, fapt ce o va face sa se comporte ca un animal de companie foarte dragut; totusi, nu este o rasa de caini care sa fie recomandata pentru oricine. Cainii de acest gen nu pot tolera sa fie necajiti si tocmai de aceea nu sunt recomandati pentru copii mai mici. Este o rasa care nu trebuie sa fie incurajata sa fie posesiva sau jeloasa. Acesti caini au nevoie de o dresare canina ferma si de mult exercitiu. De asemenea, au nevoie de multa companie, altfel vor deveni destructivi. Pot fi extrem de agresivi cu alti caini. Nu se recomanda cresterea lor alaturi de alte animale de companie. Sunt caini excelenti de paza. Este o rasa de caini destul de dificil de dresat.

Ingrijire

Bull Terrier-ul nu necesita o ingrijire speciala, daca sunt tinuti in climate temperate, calde. Bull Terrier-ul nu este prea fericit sa traiasca in regiunile reci si cu umiditate crescuta. Bull Terrier-ul alb necesita o atentie deosebita cand este expus in razele soarelui din moment ce este predispus arsurilor solare.

Cainii Bull Terrier au o blana scurta, fina, motiv pentru care nu necesita o ingrijire speciala decat in perioadele de naparlire.

Dresaj

Educarea Bull Terrier-ului necesita un antrenament ferm si poate deveni frustranta din moment acest caine are tendinta de a fi independent. Obedienta este o necesitate in educatia acestei rase active si puternice. Socializarea timpurie este cruciala pentru a preveni dezvoltarea caracterelor dominante.

Activitate

Cainii Bull Terrier se simt bine intr-un apartament daca se face suficient exercitiu cu ei. Sunt destul de activi la interior si o curte mica le este mai mult decat suficienta pentru exercitiul zilnic. Sunt caini care prefera mai degraba clima calda.
Este o rasa de caini care prefera un exercitiu zilnic viguros, si trebuie intotdeauna sa fie tinuti in lesa in locurile publice, pentru ca au tendinta de a se lupta cu ceilalti caini.
Speranta de viata in cazul acestor caini este de circa 10-12 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu