Bullmastiff

Canise: 3 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: Mascul 50-59; Femela: 45-54 Kg
Inaltime: Mascul: 64-69; Femela: 61-66 cm
Culoare: : red, fawn, or brindle

(3 / 2 voturi)

Descriere

Rasa Bullmastiff este veche, obtinuta din incrucisarea 40% bulldog - 60% mastiff si probabil cu mici infuzii de bloodhound de la care a mostenit un miros unic intre molossoizi . A fost recunoscuta in 1924.

Rasa a fost creata cu scopul de a insoti paznicii de vanatoare si a-i apara, de a urmari braconierii in padure, pe distante lungi si pe teren greu, de a-i retine fara a-i molesta si de a fi capabil de a actiona pe orice fel de vreme.
Bullmastiff-ul impresioneaza prin statura si forta sa. Are un cap mare si lat, cutat si un corp masiv. Compact si puternic, acest caine este descris ca avand o alura care exprima noblete si chiar intelepciune.

Blana acestui caine este scurta, neteda si lucioasa, deasa si de cele mai multe ori cafenie, tarcata sau dungata (dungi sau pete inchise la culoare pe un fond gri-cenusiu sau maro-roscat).

Temperament

Cainii Bullmastiff sunt caine de paza devotati, cu un temperament bun, desi tind sa fie indaratnici. Acesti caini sunt docili daca nu sunt provocati, si sunt recunoascuti ca fara frica si extrem de protectori, dar si foarte afectuosi. Sunt capabili sa prinda un intrus, sa-l doboare si sa-l retina, si mai putin sa-l atace direct. In acelasi timp, acesti caini sunt foarte toleranti cu copiii. Inteligent, calm, si loial, cainele este innebunit dupa atentia umana. Cainii Bullmastiff sunt extrem de puternici si au nevoie de un dresor bine pregatit. Trebuie socializati intens atat cu oamenii, cat si cu alti caini de la varste mici. Cainii Bullmastiffs pot fi foarte agresivi cu alti caini si sunt rezervati cu strainii. Cainele Bullmastiff este mult mai agresiv decat rasa Mastiff. Sunt caini extrem de sensibili la tonul vocii tale. Nu este un caine foarte dificil, dar are nevoie de un dresor care sa-i impuna autoritate.

Ingrijire

O perie cu ţepi sau o perie de cauciuc ar trebui să fie folosite pe aceasta rasa, ocazional, pentru a elimina orice par mort sau desprins. Gura ar trebui să fie curăţata în mod regulat.

Dresaj

Bullmastif-ii sunt caini de paza si protectie, nativi care raspund bine antrenamentului de supunere. Sunt caini inteligenti si doritori sa invete si sa va satisfaca toate cerintele.

Activitate

Cainii Bullmastiffs se simt bine intr-un apartament, daca realizeaza suficienta miscare si exercitiu. De asemenea, nu pot tolera temperaturi extreme.
Acesti caini tind sa fie lenesi si deci este nevoie de miscare regulata si exercitiu fizic moderat. Aveti grija sa nu-i dati prea multa mancare, atat timp cat are tendinta de a se ingrasa.
Speranta de viata este sub 10 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu