Cairn Terrier

Canise: 0 | Anunturi: 1
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Terrieri
Talie: mica
Greutate: Mascul: 6; Femela: 6 Kg
Inaltime: Mascul: 25; Femela: 24 cm
Culoare: : rosu, auriu, crem, gri, argintiu

(1 / 1 voturi)

Descriere

Provine din insula Skye si este unul din cei mai vechi terrieri din Scotia. Initial se numea Cainele cu par scurt Skye Terrier. Datorita insusirii lui de a vana cu usurinta pe teren a primit numele de Cairn (gramada de pietre). A fost recunoscut ca rasa separata in 1912.
Jucaus, activ si foarte indraznet; hotarat, darz, insa nu agresiv; isi doreste sa faca pe placul stapanului

Temperament

Este un caine vioi, foarte vesel, jucaus, alert, vigilent, dornic de munca, inteligent si curajos. Este afectuos si devotat stapanului. Iubitor si tolerant cu copiii, nu este agresiv cu strainii. Se intelege bine cu alte animale din gospodari, chiar si cu alti caini, cu unele exceptii.

Ingrijire

Blana acestui caine trebuie periata zilnic si trimata de 2-3 ori pe an.

Dresaj

Acest caine se dresaza relativ usor caci este inteligent si ii place sa invete, sa munceasca. Are nevoie de un dresaj strict, ferm, consecvent facut cu o voce blanda si calma si nu trebuie lasat sa faca ce vrea el. Trebuie socializat de mic cu alte animale din gospodarie si alti caini. Ii place miscarea si sa alerge in spatii deschise. Trebuie invatat sa vina langa stapan cand este chemat pentru ca instinctele de vanatoare pe care le are il pot face sa fuga.

Activitate

Este un caine care se adapteaza destul de usor atat la viata in aer liber, fiind rezistent la intemperii, cat si la viata intr-un apartament, langa o familie activa si cu posibilitati de miscare, plimbari zilnice. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu