Cane Corso Mastiff

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Italian Mastiff; Italian Molosso; Cane Corso Italiano; Cane da Macellaio
Grupa: Utilitari
Talie: foarte mare
Greutate: 36-64 Kg
Inaltime: 56-71 cm
Culoare: : negru, negru-rosu, castaniu, cafeniu, albastru si dungat cu pete albe prezente pe piept, gat, obraz si varfurile degetelor.

(4 / 4 voturi)

Descriere

Cane Corso este un caine impunator, care seamana cu un mastiff, dar nu prezinta pielea cutata tipica a altor rase de mastiff. Cane Corso este un caine de paza puternic si eficient.

Cane Corso, de asemenea cunoscut ca si mastiff-ul italian, este considerat a fi o rasa de caini straveche, a carui istorie incepe de la cainii molosi ai romanilor. O alta rasa considerata a proveni din molos este mastiff-ul neapolitan, un caine de talie mai mica si cu un colorit al blanii mai inchis decat Cane Corso. Dintre cele doua rase, Cane Corso este mai rapid si mai agil. Mastiff-ul Neapolitan este cunoscut pentru forta sa.

In afara de faptul ca este un caine descendent al molosului roman, Cane Corso este, de asemenea, considerat ca fiind o remodelare, o recreatie a ciobanescului italian, cunoscut si sub numele de Cane di Macellaio, un caine care, initial, a cunoscut popularitatea in Sicilia. Se stie ca numele cane corso are la origine cuvantul cohors, care inseamna pazitorul curtii.

In timpurile medievale, cainii din rasa Cane Corso erau utilizati la prinderea vanatului de talie mare si la luptele de caini. Din momentul in care nu au mai fost utilizati la vanatoare, cainii Cane Corso au fost intrebuintati ca pastori, avand rolul de a mana animalele la pasunat. Cane Corso este un protector extrem de eficient atat al vitelor, cat si al familiei sale.

Cane Corso nu a aparut in Statele Unite pana in 1987, cand primii caini au fost adusi in New Jersey. De-a lungul anilor, popularitatea lor a crescut, dar aceasta rasa de caini este inca rara si nu este recunoscuta de catre American Kennel Club.

Temperament

Sunt caini foarte loiali, ce doresc sa faca pe plac, si destul de tacuti in jurul casei. Cainii din rasa Cane Corso sunt foarte inteligenti si foarte usor de dresat. Sunt caini activi si deschisi la minte, niste caini de paza si supraveghere de neegalat. Rasa Cane Corso Italiano este grozava cu copiii din familie. Sunt caini docili si afectuosi cu stapanul lor. Sunt protectori, totusi foarte blanzi. Au un temperament stabil. Toate aceste lucruri fac din acesti caini niste caini grozavi de paza si supraveghere. Nu au tendinte de a pleca de acasa. Raman apropiati stapanului lor. Daca este necesar, pot deveni niste protectori bravi si teribili ai oamenilor, casei sau respectivei proprietati. Nu sunt caini de lupta. Au fost crescuti pentru munca timp de sute de ani. Prin urmare, nu vor cauta sa se luipte, dar nici nu vor ceda usor in fata celorlalti caini. Rasa de caini Cane Corso necesita un stapan experimentat, caci pot fi agresivi cu alti caini sau cu strainii. De aceea trebuie socializati cu grija de la varste timpurii. Se recomanda ca acesti caini sa urmeze metode complete de dresaj pentru ascultare si supunere. Astfel, ei vor deveni niste companioni grozavi.

Ingrijire

Blana sa scurta si deasa nu necesita o ingrijire speciala pentru a o mentine curata si lucioasa. Perierea periodica a acestor caini este suficienta.

Dresaj

Cane Corso este o rasa foarte usor de dresat. Sunt caini inteligenti si energici, fiind bucurosi sa le indeplineasca stapanilor toate cerintele. Trebuie sa fie struniti cu fermitate si perseverenta, iar socializarea timpurie este absolut necesara. Crescut si educat adecvat, Cane Corso este un urias gentil si iubitor. Fara dresaj, cainele Cane Corso are potentialul de a deveni agresiv si amenintator, caracteristici ale majoritatii mastiff-ilor. Rasa este un protector nativ si un caine de paza.

Activitate

Rasa Cane Corso poate locui fara probleme intr-un apartament, daca i se ofera suficient exercitiu.
Sunt caini multumiti sa traiasca si afara daca li se ofera un adapost corespunzator. Aceasta rasa foarte atletica de caini are nevoie de foarte mult exercitiu regulat. Sunt excelenti companioni la jogging.
Speranta de viata este de circa 10-11 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu