Happy Dogs » » »
Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Cavalier; Cav; CKCS
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 5-8 Kg
Inaltime: 28-33 cm
Culoare: : alb cu pete castanii (Bleiheim), negru, roscat, negru cu cafeniu, sau tricolor (negru, alb si cafeniu).

(3 / 1 voturi)

Descriere

Este o varietate a lui King Charles Spaniel de care se distinge prin onorificul nume de “Cavaler” si prin botul mai lung. A fost crescut ca animal de companie si pentru vanatoarea de animale mici, inca din secolul al XVI-lea. Regele Carol al II-lea al Angliei (Charles II Stuart) a iubit mult compania acestor spanieli care astazi ii poarta numele. In urma imperecherilor selective, botul acestor spanieli a devenit foarte scurt. In 1926 americanul Roswell Eldridge a oferit premii importante la cinci editii consecutive ale concursului Crufts Show dog pentru a incuraja revenirea in scena a spanielului cu bot alungit si care putea fi vazut in picturile vechi. Acest spaniel a fost numit Cavalier King Charles si a devenit mai popular decat ruda sa, mai ales in Anglia, dar si in SUA.
Cavalier King Charles spaniel-ul este un spaniel de talie mica. Rasa prezinta un cap usor rotunjit, dar nu este conic. Botul este conic. Urechile sunt lungi, ornate cu smocuri de par si situate in partea superioara a capului. Ochii sunt mari, exoftalmici si rotunzi. Blana Cavalier King Charles spaniel-ului este matasoasa si de lungime medie. Blana nu este creata, dar poate prezenta cateva onduleuri fine. La nivelul urechilor, picioarelor, cozii si labelor se gasesc niste fire de par (smocuri) mai lungi. Blana se gaseste in patru varietati de culoare: blenheim (pete castaniu deschis pana la roscat pe un fond alb), tricolor (pete negre inchis pe un fond alb cu pete cafenii), negru si cafeniu si rosu rubiniu (ruby)

Temperament

Cavalier King Charles spaniel-ul este o rasa miniaturala, eleganta si activa. Este un companion nativ, nedesprinzandu-se niciodata de stapanul sau, cu temperamentul unui extrovertit. Acest caine poate fi foarte vivace si uneori, chiar galagios. Acestei rase nu-i place sa-si petreaca timpul singur, cautand intotdeauna compania stapanului sau sau a altor caini.Cavalier King Charles spaniel-ul este un caine dragalas si afectuos. Rasa este un caine "de salon" excelent (lap dog), dar este o fire sportiva, putand excela in agilitate si chiar in arta vanatorii. Ca is membru al familiei spaniel-ilor, aceasta rasa este un recuperator nativ si adora sa inoate.

Ingrijire

Cavalier King Charles spaniel-ul are tendinta de a dezvolta anormalitati ale inimii de timpuriu. Examinarea periodica efectuata de catre un medic veterinar este recomandata pentru a detecta orice cardiopatie ascunsa si pentru a incepe un tratament adecvat.Perierea si pieptanarea saptamanala este absolut necesara pentru a preveni incurcarea si matuirea blanii. O atentie suplimentara trebuie acordata parului dinapoia urechilor.

Dresaj

Cavalier King Charles spaniel-ul este un caine inteligent si energic. Invata repede si pot fi deprinsi si instruiti in agilitate si arta vanatorii, printre alte lucruri.

Activitate

Este un caine care se adapteaza cu usurinta conditiilor de trai oferite si stilului de viata al stapanului. Are un nivel de activitate scazut si se va multumi cu plimbari scurte, dar nu va refuza cate o plimbare mai lunga. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu