Happy Dogs » » »
Malamut de Alaska

Malamut de Alaska

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Alaskan Malamute; Mal
Grupa: Utilitari
Talie: mare
Greutate: Mascul: 39; Femela: 34 Kg
Inaltime: Mascul: 64; Femela: 58 cm
Culoare: gri spre negru, cu umbre albe si masca, poate fi si tot alb sau cu rosu

(2 / 2 voturi)

Descriere

Malamutul de Alaska este un caine foarte loial, prietenos si atasat de om, in special de copii. Este foarte inteligent, dar foarte independent si incapatanat, cu o personalitate puternica, foarte independent.
Cainii din rasa Malamut de Alaska sunt caini artici puternici si mari, cu o blana dubla groasa, inferioara si o coada stufoasa tinuta pe spate. Sunt caini bine ponderati, bine construiti, cu un corp solid, cap mare, si o expresie de mandrie. Picioarele sunt imblanite, urechile ridicate si ochi mici, intunecati, in forma de migdala. Ochii acestor caini sunt caprui, si de marime medie, si arata ca cei ai unui lup, dar cu o expresie dulce. Sunt preferati ochii intunecati la aceasta rasa de caini. Ochii albastri sunt de obicei motiv de descalificare in concursuri.

Temperament

Cainii Malamut de Alaska sunt ca niste catelusi aprigi. Sunt foarte inteligenti, dulci si foarte afectuosi cu propriul stapan. Sunt caini grozavi pentru copiii mai mari. In general, aceti caini se maturizeaza si devin adulti impunatori si blanzi. Sunt caini foarte prietenosi, si de aceea nu sunt buni ca si caini de paza. Cainii Malamut sunt cei mai fericiti cand stau afara si primesc suficienta companie din partea stapanului si familiei. Se pot acomoda si la viata de interior. Daca nu li se acorda destula atenite, acesti caini vor deveni mai mult ca sigur niste aducatori de necazuri. Intr-un singur caz, un caine a reusit sa distruga un intreg living room cu mobila evaluata la $15,000 in numai 3 ore! Cainii Malamut iubesc activitatile exterioare si se pot comporta bine daca li se ofera un dresaj canin ferm. Nu este greu sa dresezi un astfel de caine pentru a fi ascultator, atat timp cat ei doresc sa fie pe placul stapanului. Totusi, masculii pot fi foarte dominanti. Aceasta rasa de caini este destul de economa in ceea ce priveste mancarea, si pot consuma cantitati neasteptat de mici de hrana. Cainii Malamut sunt mai tacuti in comparatie cu alte rase, dar le place latre si sa sape. De aceea, este necesar un dresaj canin ferm si atent.

Ingrijire

Malamutul este un caine foarte curat si relativ lipsit de miros. El se curata singur, ca o pisica. De exemplu, daca se murdareste de noroi, se va curata singur. De aceea, imbaierile nu sunt necesare foarte frecvent. Este recomandat sa se faca 1-2 bai pe an cel mult.

Dresaj

Are nevoie de un stapan care sa fie "liderul haitei", sa fie autoritar si ferm , de asemenea are nevoie de foarte mult exercitiu fizic, pentru a-si exersa atat fizicul, cat si mintea.
Malamutul nu este un caine prost, cum gresit pot crede unii. Din contra, estre chiar foarte inteligent, dar oamenii fac greseala sa il catalogheze gresit, datorita dificultatii de dresaj a lor. Cheia succesului in dresajul lor este a-i mentine interesati, a le provoca si exersa inteligenta, deoarece, se plictisesc foarte repede.Cel mai probabil , un Malamut stie ce vrei de la el, dar pur si simplu nu vrea sa execute

Activitate

Cainii din rasa Malamut de Alaska nu sunt recomandati pentru viata de apartament. Sunt caini destul de activi in interior, si se simt bine intr-o curte de marime medie. Daca locuiesti in zona suburbana, este necesar un gard inalt, care sa fie bine ingropat, pentru ca te poti astepta de la ei sa-si sape o cale de evadare pe sub el. Acestor caini le place sa alerge acolo unde considera ca este propriul teritoriu. Au o blana care le permite sa reziste frigului extrem, dar trebuie sa fii atent sa-i oferi racoare intr-un climat mai cald. Astfel, trebuie sa aiba multa umbra si apa proaspata.
Speranta de viata este de circa 12-15 ani.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu