Chihuahua

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: De agrement
Talie: mica
Greutate: 3 Kg
Inaltime: 15-23 cm
Culoare: : aproape toate culorile

(4 / 0 voturi)

Descriere

Chihuahua este cea mai mica dintre toate rasele şi are distincţia de a fi cea mai veche rasa din America. A fost denumita după regiunea Chihuahua din Mexic. Se crede ca aceasta rasa este descendenta a unei rase vechi care a fost mai mare în dimensiune şi extrem de apreciata de către regalitatea Azteca. Tratat ca un caine sacru si chiar considerat ca ar fi implicat in trecerea sufletelor in viata de apoi, Chihuahua a fost intotdeauna o parte importanta a familiei care-l detinea.

Temperament

Chihuahua este o rasa foarte individualista, fiecare cu propria lui personalitate, astfel încât doar câteva generalităţi pot fi făcute, acestia sunt energici, graţiosi şi afişeaza o expresie asemănătoare omului. Durata lor de viaţă este cea mai lungă fata de orice caine cu aceeasi dimensiune.
Chihuahua este profund devotat si loial, de obicei devin extrem de ataşati de una sau două persoane. Acestia sunt îndrăzneţi, fără teamă şi extrem de protectori cu stapanii. Chihuahua este prin natura sa bland, iubitor şi dulce-temperat. El se teme de străini şi este un caine de paza excelent. Aceasta rasa nu este potrivită pentru copii sau alte animale de companie. Cu toate acestea, ei sunt sociabili cu cei de aceeasi rasa. Chihuahua sunt excelenti companioni daca au condiţiile corecte.

Ingrijire

Chihuahua necesita ingrijire minima, periaj ocazional. Soiul cu blana lunga ar trebui să fie periat de mai multe ori pe saptamana cu o perie moale. Ambele soiuri au nevoie sa fie spalate o dată pe lună folosind o samponare uşoară cu grija sa nu intre apa in urechi pentru ca sunt predispui la infectii . Igiena dentara este o necesitate pentru a preveni pierderea dintilor.
Datorita formei capul lor, Chihuahua are un punct slab in centrul capului (moalele capului). Din acest motiv, capul lor trebuie protejat pentru a preveni eventualele traumatisme in aceasta arie. Chihuahua trebuie protejat de ambiantele reci.
Chihuahua de astăzi are o structura osoasa foarte buna dar este de fapt destul de musculos.

Dresaj

Un Chihuahua poate fi greu de dresat dar cu răbdare, dragoste şi coerenţa se descurca bine. Raspunde cel mai bine la recompensele pozitive. Socializarea timpurie, extensivă şi intensiva este o necesitate absolută pentru aceasta rasa.

Activitate

Chihuahua este un caine de un apartament excelent. Are nevoie de exercitii care pot fi inlocuite cu sesiunile de joc cu jucariile. Cu toate acestea, se bucură foarte mult de plimbarile cu proprietarii. Se recomanda folosirea unui ham în loc de lesa.
Durata medie de viata a rasei Chihuahua este de 15-18 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu