Chow Chow

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Non-sportiv
Talie: mare
Greutate: 20-32 Kg
Inaltime: 43-51 cm
Culoare: : solid red, black, blue, cinnamon, and cream

(2 / 2 voturi)

Descriere

Doua dintre cele mai distinctive caracteristici ale cainilor Chow Chow sunt limba lor de culoare albastru-inchis si picioarele din spate aproape drepte, care-i fac sa mearga ridicati ca pe niste picioroange. Blana lor densa este foarte bogata si apare in doua variante, neteda si grosiera. Cele mai intalnite culori la acesti caini sunt rosul pur, negru, albastru, si crem, dar poate aparea si in nuante de alb si gri. Blana acestor caini are uneori nuante de mai inchise sau mai deschise, dar nu este niciodata multicolora. Urechile acestor caini sunt mici si rotunde si exista un ciuf urias in spatele capului, care-i da imaginea unui leu. Botul este larg langa ochi si se ingusteaza spre nas fara a deveni ascutit. Coada acestor caini este acoperita cu par gros si este purtata pe spate.

Temperament

Chow Chow-ul este cunoscut pentru personalitatea puternica si vointa de fier si nu apreciaza o atentie exagerata. Chow Chow-ul este distant, retras si sedentar, cu o reputatie de caine agresiv nu intotdeauna atribuita pe buna dreptate. Din nefericire, un numar mic de exemplare crescute necorespunzator si nesocializate adecvat au alterat reputatia rasei.
Ca si membrul al familiei, Chow Chow-ul este un caine afectuos si devotat, dar nu si fata de straini. Datorita naturii sale protective, Chow Chow-ul poate fi neprietenos sau chiar agresiv fata de persoanele necunoscute. Prefera sa fie singurul caine al casei si frecvent, dezvolta o legatura puternica cu unul dintre membrii familiei. Chow Chow-ul nu este alegere prea buna pentru familiile cu copii mici, intrucat rasa nu prea tolereaza poznele copiilor.

Ingrijire

Datorita blanii sale duble, dese, ingrijirea periodica este necesara pentru a preveni incurcarea si matuirea parului. Cainele trebuie supravegheat cand se afla in preajma strainilor sau a copiilor mici cu care nu este familiar.

Dresaj

Chow Chow este un caine distant si incapatanat care poate fi dificil de dresat pentru a fi supus, dar poate fi antrenat cu succes pentru a fi un caine de paza si protectie bun. Nativ, rasa este un caine de paza excelent.

Activitate

Cainii Chow Chow se vor descurca foarte bine intr-un apartament daca li se ofera suficient exercitiu. Sunt caini relativ inactivi la interior si o curte mica le este suficienta.
Sunt caini sensibili la caldura, dar pot trai si afara. Acesti caini - Chow Chow, pot fi lenesi si trebuie sa-i tineti in forma cu exercitii si miscare corespunzatoare.
Speranta de viata este de circa 15 ani.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu