Happy Dogs » » »
Clumber Spaniel

Clumber Spaniel

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mascul: 32-39; Femela: 25-32 Kg
Inaltime: Mascul: 48-51; Femela: 43-48 cm
Culoare: : white dog with lemon or orange markings (thefewer the markings on body, the better)

(2 / 1 voturi)

Descriere

Aceasta rasa poarta numele proprietatii Clumber Park a Ducelui de Newcastle unde se crede ca a fost crescut pentru prima data in Anglia, fiind adus din Franta de catre Ducele Noailles in preajma Revolutiei Franceze. Printre stramosii rasei s-ar putea sa fie Spanielul alpin si Basset Hound. In secolul al XIX-lea aceasta rasa a devenit foarte populara in randul nobilimii engleze. Astazi este destul de rar intalnit.
Este un caine de talie medie, mai mult lung decat inalt, cu picioare destul de scurte, masiv, greu. Are un cap mare, patrat, cu bot scurt cu nas mare de nuante diferite de maro, trandafiriu sau visiniu. Ochii sunt mari, rotunzi, de culoarea chihlimbarului. Urechile sunt mari, late, lungi (ca o frunza de vita de vie) atarnate pe langa cap si acoperite bine cu par. Coada este taiata scurt. Blana este de lungime medie, deasa, dreapta, matasoasa cu franjuri pe urechi, gat, pe abdomen, pe picoare. Este de culoare alba cu pete galbene sau portocalii.

Temperament

Este un caine inteligent, curajos, tenace, prietenos cu cei apropiati, echilibrat, linsitit, cu o buna memorie de caracter nobil. Este afectuos si devotat stapanului, accepta copiii, dar rezervat, chiar neprietenos cu strainii. Se intelege bune cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Blana trebuie periata si pieptanata regulat. Trebuie tuns parul de sub urechi din zona canalului auditiv pentru a permite aerisirea urechilor.

Dresaj

Dresajul acestui caine nu se face cu dificultate pentru ca este un caine inteligent, are memorie buna si vrea sa faca pe plac stapanului.Cu un dresaj consecvent, bland se pot obtine usor rezultate bune.
Astazi este mai rar folosit la vanatoare de pasari pentru care are aptitudini ci este folosit la paza locuintei si ca animal de companie.

Activitate

Este un caine care se simte bine langa o familie iubitoare, destul de activa. Desi are un nivel moderat de activitate, ii place sa faca plimbari, sporturi de camp, dar se poate adapta la familia la care traieste si la conditiile oferite.Este linistit si calm in apartament, chiar daca este un caine destul de energic. Are nevoie de socializare, dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu