Happy Dogs » » »
Curly Coated Retriever

Curly Coated Retriever

Canise: 0 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mascul: 36-45; Femela: 32-41 Kg
Inaltime: Mascul: 64-69; Femela: 58-64 cm
Culoare: : Black or Liver

(2 / 1 voturi)

Descriere

Este un caine de talie medie spre mare, bine construit, puternic, mai mult lung decat inalt. Are un craniu lung, destul de mare, cu un bot egal ca lungime cu craniul, format trapezoidal, nas negru. Ochii sunt destul de mari, caprui sau negri. Urechile sunt relativ mici, acoperite cu par cret, ascutite, lasate. Coada este conica, de lungime medie, acoperita cu par cret, tinuta ridicat pana la nivelul spatelui. Blana este impermeabila, creata, in afara de fata si picioare si de culoare neagra sau rosu-inchis spre maro.

Temperament

Este un caine inteligent, energic, vesel, zgomotos. Este ascultator si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii daca nu este necajit prea mult, destul de precaut cu strainii. In general se intelege cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire

Blana acestui caine va fi periata in perioada de naparlire pentru a inlatura parul mort si desprins dar nu foarte intens pentru a nu distruge textura blanii. Eventual, dupa periere, blana va fi udata cu un burete pentru a redeveni creata. Daca creste prea lunga poate fi tunsa putin pentru a o scurta.

Dresaj

Cu un dresaj ferm, consecvent, variat fara a fi dur sau sever se pot obtine rezultate bune, destul de repede pentru ca este un caine inteligent, pricepe repede si vrea sa faca pe plac stapanului chiar daca are o latura independenta iar masculii sunt mai dominanti decat femelele.

Activitate

Este un caine rezistent la intemperii, cu un nivel destul de ridicat de activitate caruia ii place sa faca miscare, sa fie ocupat, in caz contrar poate deveni neascultator. Ii plac sporturile canine, mai ales cele de camp, inotul, sa faca aport. Se simte cel mai bine intr-o curte ingradita, unde sa se poata misca liber. Are nevoie de socializare si dresaj.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu