Happy Dogs » » »
Ciobanesc Cehoslovac

Ciobanesc Cehoslovac

Canise: 1 | Anunturi: 0
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: Lupul cehoslovac, Lupul Ceh, Lupul Slovac, Wolfdog ;Czechoslovakian Wolfdog
Grupa: Altele
Talie: mare
Greutate: Mascul: 24; Femela: 20 Kg
Inaltime: Mascul: 66; Femela: 61 cm
Culoare: Gri, gri-galbui, gri-argintiu

(1 / 1 voturi)

Descriere

Ciobanescu Cehoslovac este originar din fosta Republica Cehoslovacia, asa cum denota si numele. Rasa a aparut in anii ’80 si a luat nastere ca urmare a incrucisaii a doua specii: cainele Ciobanesc German si Lupul Carpatin "Carpathian Timber Wolf". In 1982, rasa nou obtinuta a fost recunoscuta pe plan national.

Istoric: Pentru a stabili care este originea rasei si a afla cine a avut ideea imperecherii unui lup cu un Ciobanesc German trebuie sa ne intoarcem privirile catre fosta Republica Cehoslovacia a anilor 1950, in perioada in care Karel Hartl, inginer militar, a demarat proiectul crearii unei rase nationale, pentru paza frontierelor de stat.

Incercarile initiale de incrucisare in captivitate a lupoaicei BRITA cu un mascul de Ciobanesc German au esuat. Al doilea mascul de Ciobanesc German, CEZAR Z BREZOVEHO, a fost imperecheat iar cu Brita, astfel rezultand la data de 26 mai 1958, primii pui de Ciobanesc Cehoslovac.

Puiii rezultati (prima generatie de pui) au fost riguros selectati, fiindu-le testate obedienta, aptitudinea pentru dresaj si tenacitatea. Acestia au fost imperecheati la randul lor cu alti Ciobanesti Germani din alte linii de sange. Din a doua imperechere au rezultat pui ce prezentau aptitudini pentru dresaj. Produsii celei de-a treia si a patra generatii au devenit caini de serviciu ai trupelor de graniceri din Cehoslovacia. In anul 1982 au fost inregistrate 43 exemplare de Ciobanesc Cehoslovac si peste zece ani, numarul lor a ajuns la 1552. in anul 1989, rasa a fost recunoscuta provizoriu de catre Federatia Canina Internationala. Dupa aproape 50 de ani de la aparitia primilor pui de Czechoslovakian Wolfdog, in 1999, rasa a fost recunoscuta in mod oficial de FCI.
Lupul Ceh este un exemplar care seamana izbitor cu lupul, dar are alura unui Ciobanesc German. Poseda un simt al mirosului foarte dezvoltat (de aproximativ trei ori mai dezvoltat decat al Ciobanescului German), o vedere clara (vede perfect la 500 metri) si un auz de invidiat.
Incrucisarea cainelui Ciobanesc German cu lupul a produs nu doar exemple remarcabile de robustete, tenacitate si simturi excelente, ci a reinviat instinctele si aptitudinile naturale. Acesta poate alerga fara pauza pana la 100 km, cu o viteza medie de 12 km pe ora.

Temperament

Ciobanescul Cehoslovac este un caine pentru toata familia. Extrem de echilibrat, este si un excelent caine pentru paza si protectie, calitati mostenite de la Ciobanescul German.
Nu ataca fara a fi provocat. Face orice pentru a-si apara stapanul, devenind agresiv daca acesta este in pericol. Are o atractie deosebita pentru copii, pe care-i protejeaza instinctiv, avand o afectiune nativa fata acestia. Nu se ataseaza de straini.

Ingrijire

In perioada de naparlire trebuie acordata blanii o atentie sporita.Nu trebuie spalat des deoarce blanita se curata cumva singura.

Dresaj

Czechoslovakian Wolfdog este un caine de rasa care necesita un dresaj ferm. Cu toate ca se va simti mai bine in mediul rural, acesta se poate adapta foarte bine si in apartament, cu conditia sa i se ofere suficient timp in afara acestuia. Educatia si dresajul trebuie incepute de timpuriu.

Activitate

Puterea lor de adaptare rapida oricarui mediu de viata, ii face sa poata trai alaturi de alte animale domestice pe care tind sa le protejeze in mod instinctiv.

Puii sunt foarte energici, jucausi, insa pasiunea lor pentru vanatoare trebuie sa fie inlaturata. Puii nu trebuie izolati iar cel mai bun lucru este sa fie deprinsi de mici cu mediul in care-si vor petrece urmatorii ani. in general, femelele sunt mai docile, mai usor de controlat, masculii necesitand o mana forte care sa-i educe. Temperamentul specific rasei este foarte energic si lasa sa se intrevada puterea lui de munca si necesitatea exercitiilor fizice zilnice.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu