Asociatia Trei Frati Patati Turda


Actualizat la: 01 Nov 2011Asociaţia pentru protectia animalelor “Trei Fraţi Pătaţi”, a luat fiinţă în vara anului 2008. Atunci au fost gata actele oficiale, de fapt. La drept vorbind, asociatia a existat cu mult înainte, prin simpla asociere a câtorva persoane, prieteni şi cunoscuţi care, pe lângă ocupaţiile lor zilnice, şi-au rupt timp pentru a se ocupa de nişte animale, aflate în situaţii de criză, din oraşul Turda. Şi totul s-a făcut din banii proprii, acest lucru continuând în proporţie de 90% şi în prezent.

Din păcate, mentalitatea românească nu este educată înspre ajutarea animalelor, iar cei care îşi rup puţin din venitul lor pentru a sponsoriza actiunile noastre sunt foarte, foarte puţini.

Principalul obiectiv pe care ni l-am propus de la început este ajutorarea câinilor şi pisicilor din oraşul nostru, prin demararea unor activităţi specializate în promovarea protecţiei animalelor şi găsirea de cămine pentru animalele abandonate. Intre timp am reusit sa incropim un adapost improvizat care, la ora actuala numara 160 de caini, toti sterilizati/castrati, vaccinati si cu carnete de sanatate. Din pacate terenul pe care se afla acest adapost este proprietate privata, iar proprietarii ne-au cerut sa ne mutam cat mai repede. Momentan cautam surse de finantare pentru construirea unui adapost pe un teren ce l-am cumparat cu ajutorul unui grup de romani stabiliti in Canada. Orice ajutor, cat de mic, conteaza foarte mult, mai ales in conditiile in care reprezentantii firmei proprietarilor ne-au impus restrictii foarte mari, ne-au taiat electricitatea si apa, iar de multe ori este interzis accesul in interiorul proprietatii inclusiv a voluntarilor sau posibililor sponsori.
Ştim că ne-am înhămat la o muncă foarte grea, uneori chiar imposibilă, frustrările sunt foarte mari, lacrimile foarte dese şi grele, dar ce e viaţa fără luptă, la urma urmei?Contact
Brindusa Apostol
Turda, Turda, judetul Cluj
www.treifratipatati.org
Telefon: 0735787176
contacteaza pe e-mail

Adauga comentariu