Basenji

Canise: 0 | Anunturi: 2
Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
AKA: African Bush Dog; African Barkless Dog; Ango Angari; Congo Dog; Zande Dog
Grupa: Vanatoare
Talie: medie
Greutate: Mascul: 11; Femela: 10 Kg
Inaltime: Mascul: 43; Femela 41 cm
Culoare: red, black, black and tan, or brindle, all with white feet, chest and tail tips; white legs, blaze, and collar optional

(1 / 1 voturi)

Descriere

Basenji este o rasă de câini de vânătoare care a fost definitivată în Anglia, dar primele exemplare au fost colectate din arealul natural, plasat in Africa Centrală. Majoritatea cluburilor canine din yona de influenţă anglo-saxonă plasează rasa în grupa Hound (Sighthound). FCI (Federaţia Chinologică Internaţională) încadrează câinii Basenji în Grupa 5 (Câini de tip Spitz si Primitivi).

Este un câine de talie medie, bine clădit, suplu, cu aspect elegant. Este foarte sprinten şi surprinzător de puternic pentru talia sa. Silueta păstrează proporţii egale în lungime şi înălţime, aşa numita „rasă pătrată”. Are craniul turtit, botul de formă conică, un pic mai scurt decat craniul şi cu nasul negru. Ochii sunt mici, migdalaţi, în nuanţe diverse de căprui şi au o expresie concentrată când câinele este atent, dând impresia că acesta se uită cruciş. Urechile sunt de mărime medie, triunghiulare şi ridicate, formând totodată pe frunte nişte cute care îi imprimă o expresie vag îngrijorată. Coada mică este purtată încolacită pe spate, dar câinele o desfăşoară când aleargă, ca să-şi controleze echilibrul. Basenji este foarte rapid. Blana este fină, scurtă, dispusă pe un singur strat.Este un câine de talie medie, bine clădit, suplu, cu aspect elegant. Este foarte sprinten şi surprinzător de puternic pentru talia sa. Silueta păstrează proporţii egale în lungime şi înălţime, aşa numita „rasă pătrată”. Are craniul turtit, botul de formă conică, un pic mai scurt decat craniul şi cu nasul negru. Ochii sunt mici, migdalaţi, în nuanţe diverse de căprui şi au o expresie concentrată când câinele este atent, dând impresia că acesta se uită cruciş. Urechile sunt de mărime medie, triunghiulare şi ridicate, formând totodată pe frunte nişte cute care îi imprimă o expresie vag îngrijorată. Coada mică este purtată încolacită pe spate, dar câinele o desfăşoară când aleargă, ca să-şi controleze echilibrul. Basenji este foarte rapid. Blana este fină, scurtă, dispusă pe un singur strat.

Temperament

Destul de alert pentru rolul de câine de pază, vocalizările sunt însă specifice.
Inteligent, vioi, alert, curios, independent şi încăpăţânat. Este precaut şi rezervat cu străinii şi tinde să fie protectiv cu familia sa, fără a-şi arăta prea des afecţiunea. Nu este indicat pentru viaţa în comun cu alte animale de casă, exceptând câinii, în compania cărora se comportă bine. Va vâna neobosit pisicile şi alte animale de dimensiuni mici şi medii pe care le observă. Nu sunt parteneri de joacă indicaţi pentru copii, nu suportă tachinările. Basenji nu latră, dar scoate nişte sunete asemănătoare cu un strigăt sau urlet. Nu suportă frigul, preferă climatele mai calde.

Ingrijire

Basenji este mai mult ca o pisica fiind foarte curat, are nevoie de ingrijire doar ocazional. Naparleste foarte putin, o perie de sarma functioneaza cel mai bine pentru a inlatura parul mort.

Dresaj

Dresajul acestor câini deosebiţi este dificil, deoarece se dovedesc foarte încăpăţânaţi şi independenţi. Basenji este un câine foarte inteligent dar preferă să îşi folosească această calitate pentru a pune în aplicare propriile sale planuri şi nu cerinţele instructorului. Se pretează la un dresaj maleabil şi ingenios, efectuat cu multă răbdare.

Activitate

Se poate adapta destul de bine la viaţa într-un apartament cu condiţia să fie scos zilnic la plimbare pentru că are un nivel de activitate moderat. Preferă viaţa în aer liber – dacă vremea nu este rece, evadează foarte uşor dintr-un spaţiu limitat dacă nu şi-a consumat energia. Se poate căţăra cu uimitoare agilitate şi sare foarte sus.

Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu