Happy Dogs » » »
Labrador Retriever

Labrador Retriever

Marime:
Ingrijire:
Nevoie de miscare:
Socializare:
Paza si protectie:
Grupa: Sportiv
Talie: mare
Greutate: Mascul: 29-36 Kg; Femela: 25-32 Kg
Inaltime: Mascul: 57-62 cm; Femela: 55-60 cm
Culoare: : neagru, galben, ciocolatiu

(3 / 5 voturi)

Descriere

Originar din Newfoundland de prin 1700, Labradorul a fost importat în Anglia la începutul anilor 1800. Aceasta rasa este printre cele mai vechi dintre rasele moderne recunoscute. Versatilitatea lor şi atributele infinit pozitive il pun pe primul loc in topul popularitatii din randul animalelor de companie.

Temperament

Labradorul este de marime medie, puternic, atletic şi bine echilibrat. El este prietenos si poseda o personalitate extrem de dulce. Există două tipuri de Labrador: american, care este înalt si desirat, si englez, care este mai zdravan si mai greoi. Aceasta rasa sportiva este buna pentru vanatoare si recuperare. Labradorii sunt admirati ca si companioni si foarte respectati pentru natura lor iubitoare.

Aceasta rasa este foarte inteligenta, loiala si devotata. Labradorul Retriever este de încredere si afectuos. El este absolut minunat cu copiii si se intelege foarte bine cu alti caini. Acestia pot fi rezervati cu strainii si sunt buni caini de paza. În cazul în care acest caine este lasat singur pentru perioade lungi de timp, fără atenţie sau stimulare va deveni singuratic, plictisit, şi distructiv.

Ingrijire

Labrador Retriever este o rasa cu strat dublu de blana. Stratul exterior este drept, scurt, foarte dens. Stratul inferior este moale si rezistent la intemperii . Culoarea blanii poate fi ciocolatie, neagra, şi galbena.
Labradorul necesită o cosmetizare regulata peria. O atenţie specială trebuie acordată stratului inferior de blana pentru a preveni cojitele si blana incurcata. Spalatul sau şamponarea uscată trebuie să fie efectuată numai când este absolut necesar.

Dresaj

Aceasta rasa este usor de dresat. Socializarea timpurie si dresajul de bază sunt recomandate. Labradorul este foarte puternic şi trebuie invatat sa nu traga de lesa. Ei nu raspund la metodele dure in schimb are nevoie de fermitate, consecvenţă, recompensa si respect. Ei excelează în urmărire, munca de poliţie, de căutare şi salvare, agilitate, ghidaj pentru orbi şi pot fi buni caini de serviciu pentru persoanele cu handicap.

Activitate

Plini de viaţă şi energici, Labradorii necesita multe exerciţii. Ei se bucură de sesiuni de joc in familie, plimbări, înot, şi au nevoie de o curte împrejmuită în condiţii de siguranţă pentru a zburda liber. Aceasta rasa se va adapta bine într-o locuinţă tip apartament cu condiţia ca acestia sa beneficieze de suficiente exerciţii, atenţie şi stimulare.

In general, Labrador-ii Retriever sunt caini sanatosi cu cateva probleme de sanatate. Totusi, urmatoarele afectiuni si tulburari au fost semnalate:
Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.
Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.
Degenerarea retiniana progresiva este o afectiune care determina degenerarea celulelor nervoase de la nivelul retinei. Tulburarea poate duce la orbire.
Hemangiosarcomul reprezinta un tip de cancer care afecteaza primar splina, ficatul sau cordul.
Epilepsia este o afectiune a sistemului nervos care se dezvolta intre varsta de 2-5 ani.
Displazia valvei tricuspide este o maladie congenitala de dezvoltare asociata unei valve de la nivelul inimii.
Alte afectiuni care sunt intalnite in mod frecvent la labradori in comparatie cu alte rase sunt displazia de cot, osteocondroza, seboreea, punctele fierbinti, diabetul si hipotiroidismul. Labradorii sunt, de asemenea, susceptibili la dezvoltarea melanomului.


Daca doriti sa achizitionati un pui din aceasta rasa va rugam sa contactati crescatorii sau utilizatorii care au dat anunturi de vanzare (click pentru detalii):


Adauga un comentariu